Zwitserland 6de gelukkigste land ter wereld. Daar wil je toch heen!

zwitserland

Een bezoek aan het wonderschone Zwitserland betekent een en al avontuur! Volgens het World Happiness Report 2019, staat Zwitserland dit jaar op de zesde plaats als het gelukkigste land ter wereld! Opvallend is dat de top 5 met gelukkigste landen ter wereld vrijwel volledig bestaat
uit landen uit Noord-Europa. En Nederland:)!
Met besneeuwde bergtoppen, vriendelijke mensen, pittoreske dorpjes, fenomenale uitzichten en prachtige bergmeren is Zwitserland de ultieme bestemming voor natuurliefhebbers en avonturiers! Ben jij klaar voor de reis van je leven? Met onze hulp ga jij goed voorbereid het avontuur aan!

Bron: World Happiness Report 2019

Over Zwitserland

Zwitserland staat bekend om haar prachtige landschappen, uitgestrekte skigebieden, ambachtelijke chocolade en kaasfondue… Zwitserland is gelegen in het midden van Europa met als buren Duitsland, Frankrijk, Italië, Oostenrijk en Liechtenstein en telt ruim 8 miljoen inwoners. De grootste steden zijn Zurich, Basel, Genève, de hoofdstad Bern, Lausanne en Winterthur. In Zwitserland worden vier officiële talen en allerlei dialecten gesproken. In de omgeving van Freiburg spreekt men Frans en in Ticino is Italiaans de dominante taal. De meerderheid van de bevolking woont in het Duitstalige deel van Zwitserland, maar in het oosten bestaat nog een vierde taal: het Reto-Romaans.

Top 3 activiteiten

 • Reizen met de trein door de Alpen is een prachtig avontuur: Maak een treinrit met de beroemde Mont Blanc Express en bewonder deze adembenemende gletsjer. Een treinrit met de Glacier Express (een sneltrein maar wel een van de langzaamste ter wereld) wordt gezien als een van de mooiste treinreizen ter wereld, met panoramische uitzichten op besneeuwde bergen, dalen en historische monumenten. Spectaculair uitzicht gegarandeerd!
 • Bezoek de Rheinfall, grootste waterval van heel Europa.
 • Zwitserland barst van de prachtige steden! Met trendy bars, restaurants, clubs en een fantastisch winkelaanbod, is Montreux en Genève wat ons betreft een meer dan terechte nummer een. Wij houden ook van oude steden. En dan zit je in Luzern en de hoofdstad Bern helemaal goed. Hier vind je ontzettend veel prachtige monumenten. Sla ook zeker niet een bezoek aan de musea in Basel of de Zurich Zoo en het Zwitsers Nationaal Museum in Zurich. Kortom, deze steden zijn de moeite waard om te bezoeken!
kaasfondue zwitserland

Wat te doen in Zwitserland?
Hier vind je meer tips voor je reis naar Zwitserland

Ontdek betoverend mooi en veelzijdig Zwitserland. In combinatie met onze tips & tricks voor je buitenlandavontuur, kan jouw reis naar Zwitserland niet meer stuk! Heb je vragen over onze dienstverlening of onze grenzeloze mogelijkheden? Neem dan gerust contact met ons op, wij zijn je graag van dienst.

Praktische informatie: Lees snel onze tips!

Ons team heeft de afgelopen jaren veel ervaring opgebouwd op het gebied van internationale stages, taal & studiereizen en vrijwilliwergswerk. Het zou egoïstisch zijn om dat allemaal voor onszelf te houden. Tijd om onze kennis te delen!

In de download, tref je onze tips & tricks waarin belangrijke aspecten en adviezen op het gebied van jouw buitenlandavontuur in Zwitserland aan bod komen. We hopen je te kunnen inspireren met deze tips.

praktische informatie zwitserland
Lees & download hier alle praktische informatie

Wist je dat?

 • Er in Zwitserland 208 bergen zijn die hoger zijn dan 3.000 meter.
 • De vlag van Zwitserland niet rechthoekig, maar vierkant is.
 • Zwitserland hoog op de lijst staat van best betalende landen in Europa.
 • 25% van de populatie komt uit het buitenland. Zoek je een uitdaging in Zwitserland? Laat het ons weten:)!
 • Albert Einstein de beroemde formule E=MC2 in Zwitserland heeft uitgevonden.
 • Bern op de Unesco-werelderfgoedlijst staat. Het wordt ook vaak ‘’de stad van de fonteinen’’ genoemd, dankzij de meer dan 100 fonteinen en de indrukkende middeleeuwse architectuur van de binnenstad.
 • Zwitserland meer dan 100 meren heeft? De grootste is het Meer van Genève, die grenst aan buurland Frankrijk.
 • In Bern 500 jaar oud standbeeld staat van een man die een zak met baby’s eet (de Kindlifresser).
 • De langste tunnel ter wereld zich in Zwitserland bevindt. Met een lengte van 57km en 2.3 km diep onder de Zwitserse Alpen is de Gotthard tunnel de grootste ter wereld.

Op onze website staat een fractie van de landen waar wij internationale stages, taal & studiereizen, vrijwilligersprojecten en visumsupport aanbieden. Naast deze diensten bieden wij nog veel meer! Staat wat jij zoekt er niet tussen? Aarzel dan niet om contact met ons op te nemen. De kans is namelijk groot dat wij het wel aanbieden!

You Might Also Like

No Comments

  Leave a Reply

  Sign up

  To the CWF list + receive € 50,- off