Zo overleef je je eerste stage-dag of week!

blog banner

Mijn eerste stage ervaring: Met knikkende knieën en een hoofd vol vragen liep ik nieuwsgierig naar de receptie. Ik probeerde de gierende zenuwen in mijn lijf de kop in te drukken door de receptioniste vriendelijk te begroeten. Want oooooh, wat vond ik mijn eerste stagedag spannend. In deze blog, vertel ik je hoe mijn eerste stagedag was en geef ik je tips om je eerste stagedag zo relaxed mogelijk te laten verlopen. Deel vooral ook jouw tips en ervaringen met ons!

Iedereen is stagiaire geweest

Daar sta je dan voor de poorten van de kantoorjungle met je nieuwe aktetas, stijlvolle werkoutfit en helemaal klaar om een goede eerste indruk te maken!
Ben je zenuwachtig? was de eerste vraag die ik kreeg toen ik binnenkwam. Eigenlijk wilde ik keihard JA schreeuwen maar koos ervoor om heel stoer nee te knikken. Wees gewoon eerlijk en geef toe dat je het heel spannend vind! Do’s om je eerste ontmoeting te overleven:  Vraag je nieuwe collega’s wat ze doen, wat ze leuk vinden aan hun baan, hoe hun eerste stage dag was. En uiteraard naar hun favoriete hobby, lievelingseten…

Meenemen: goed humeur, enthousiasme en nieuwsgierigheid:

Enerzijds was ik ontzettend enthousiast, aan de andere kant liet ik het allemaal op me af komen en keek ik een beetje de kat uit de boom. Ik moest op mijn eerste dag nog erg wennen maar merkte dat ik me, naarmate de week vorderde, steeds meer op mijn gemak voelde. Daarnaast, hoe graag je het ook wilt, hoe leergierig je ook bent, het lukt niet om alles in een dag of in je eerste week te weten te komen. Word niet onzeker als iets fout gaat, neem het mee als les. het is namelijk niet erg want je stage is juist de ideale plek waar je kunt leren van je fouten. 

Neem je stage serieus:

Vergeet de gedachten dat je nieuwe werkgever wereldwonderen van je verwacht op je eerste stagedag. Gedurende je stage leer je de organisatie , de cultuur, jouw werkzaamheden en de collega’s goed kennen. Wees ponctueel, werk hard. Je stage is een mooie kans om kennis op te doen en jezelf goed te laten zien. Dat is dan ook mijn grootste tip: Steek je nek uit, zorg dat ze weten wie ze in huis hebben gehaald.
Vergeet niet dat een eerste stagedag ook hartstikke leuk is. Probeer er dus ook een beetje van te genieten:)!

Benieuwd naar ons stage aanbod? Ons aanbod is wereldwijd met onbegrensde mogelijkheden. Op onze website staat een fractie van de landen waar wij stages en visumsupport aanbieden. Inmiddels is onze 505de student aan de slag gegaan in Suriname. Wordt jij ons eerstvolgende wereldburger ;)?

You Might Also Like

    Sign up

    To the CWF list + receive € 50,- off