Suriname: Het land van avontuur!

blog reisinspiratie suriname

Een stage lopen, werken of een onvergetelijke studiereis in het tropische Suriname is een geweldige ervaring om nooit 
te vergeten! Denk je aan Suriname, dan denk je aan een smeltkroes van culturen, mega vriendelijke en gastvrije bevolking, prachtige ongerepte natuur en het bruisende nachtleven. Een vliegticket naar Paramaribo brengt je daarom naar een prachtig land met een bewogen geschiedenis en uiteraard een van de lekkerste keukens ter wereld! Een bezoek aan Suriname staat dan ook garant voor avontuur, veelzijdigheid en een culinaire ontdekkingsreis! Met onze hulp ga jij goed voorbereid het avontuur aan.

Over Suriname

De adembenemende natuur van het land, de multiculturele samenleving en de tropische zon bieden de ideale condities voor de avontuurlijke wereldreiziger. Suriname is gelegen in het noordoosten van Zuid-Amerika aan de Atlantische Oceaan en telt meer dan 563.000 inwoners. Het grenst aan Frans-Guyana, Guyana en Brazilië. Suriname was van 1667 tot 1954 een Nederlandse kolonie. In 1954 werd Suriname een autonoom land binnen het Koninkrijk der Nederlanden tot het in 1975 onafhankelijk werd als de Republiek Suriname. In 1863 werd de slavernij officieel afgeschaft. Deze dag staat tot op de dag van vandaag bekend als Keti Koti, wat Ketenen Gebroken betekent in het Sranangtongo. Jaarlijk wordt dit groots herdacht in Suriname en in Nederland.

Top 3 activiteiten

 • Geniet van heerlijk Javaans eten op Blauwgrond.
 • Bezoek het prachtige Galibi! Maak daar kennis met de Indiaanse cultuur en spot reuzenschilpadden.
 • Ben je een echte avonturier? Duik dan de Surinaamse Jungle in! PS: Een gids of een georganiseerde tour is een must.

Wat te doen in Suriname?
Hier vind je meer tips voor je reis naar Suriname

Top 3 boeken en films ter voorbereiding van je reis naar Suriname

Bij Career Without Frontiers zijn we dol op lezen en reizen, een goede reden dus om onze favoriete boeken en films met jullie te delen. Dit zijn onze 3 aanraders. Veel kijk-en leesplezier!

Het verhaal van twee halfzusjes in het achttiende-eeuwse Suriname: de blanke Sarith en haar lijfslavin Mini-Mini. Terwijl Sarith verbitterd raakt door het harde leven in de kolonie, krijgt Mini-Mini haar eigen kans op geluk. Kan en durft ze die te grijpen ten koste van haar meesters en halfzus?

 • Stones have laws Van Brummelen & De Haan (Documentaire)

Voor de Surinaamse Marrons, afstammelingen van gevluchte slaven, zijn woud, rivier en stenen door geesten bezield. In indrukwekkende beelden ontvouwt zich een panorama waarin ze hun wereld tonen en de filmmakers hun verhalen toevertrouwen. Over de strijd van hun voorouders, de nieuwe multinationals en het maken van een boot met vuur en kettingzaag.

Axel is een Surinamer die al 20 jaar in Nederland woont en volledig vernederlandst is. Hij is getrouwd met een Hollandse en is al die tijd niet meer terug geweest naar zijn geboorteland. Als zijn moeder de familie bij elkaar roept met de kerst omdat ze iets belangrijks moet vertellen, gaat hij samen met zijn vrouw, haar zus en met tegenzin terug naar Suriname. Al gelijk onder het kerstdiner explodeert de situatie als zijn broer Virgil hem iets vertelt waardoor alle stoppen doorslaan bij Axel. Wat volgt is een rollercoaster aan avonturen onder de Surinaamse zon en realiseert Axel’s vrouw zich opeens weer waarom ze verliefd werd op een Surinamer…

Praktische informatie: Lees snel onze tips!

Ons team heeft de afgelopen jaren veel ervaring opgebouwd op het gebied van internationale stages, taal & studiereizen en vrijwilliwergswerk. Het zou egoïstisch zijn om dat allemaal voor onszelf te houden. Tijd om onze kennis te delen!

In de download, tref je onze tips & tricks waarin belangrijke aspecten en adviezen op het gebied van jouw buitenlandavontuur in Suriname aan bod komen. We hopen je te kunnen inspireren met deze tips.

Stage, studiereis, vrijwilligerswerk Suriname
Lees & Download hier alle praktische informatie

Ontdek betoverend mooi en veelzijdig Suriname. In combinatie met onze tips & tricks voor je buitenlandavontuur, kan jouw reis naar Suriname niet meer stuk! Heb je vragen over onze dienstverlening of onze grenzeloze mogelijkheden? Neem dan gerust contact met ons op, wij zijn je graag van dienst.

Wist je dat?

 • 80 procent van Suriname jungle is. 
 • Er in Suriname ongeveer 20 talen worden gesproken. Naast het Nederlands, dat de officiële taal is, spreekt bijna iedereen het Sranantongo oftewel Surinaams.
 • Dat de helft van de totale bevolking in Paramaribo woont.
 • Er nu in Nederland 350.000 mensen wonen met Surinaamse roots.
 • De gemiddelde temperatuur bedraagt het gehele jaar door ongeveer 23 graden.
 • Suriname 4 keer groter is dan Nederland.
 • Er in Suriname links wordt gereden.
 • De Palmentuin in Paramaribo, de voormalige achtertuin van het Presidentieel Paleis,  een vluchtroute was. Inmiddels is de Palmentuin openbaar voor het publiek. Je kunt hier een wandeling maken om de torenhoge koningspalmen te bewonderen.
 • Suriname een van de weinige landen in de wereld is waar je in de hoofdstad een synagoge naast een moskee kan bezichtigen.
 • Paramaribo op de Unesco-werelderfgoedlijst staat.

Op onze website staat een fractie van de landen waar wij internationale stages, taal & studiereizen, vrijwilligersprojecten en visumsupport aanbieden. Naast deze diensten bieden wij nog veel meer! Staat de dienst die jij zoekt er niet tussen? Aarzel dan niet om contact met ons op te nemen. De kans is namelijk groot dat wij het wel aanbieden!

You Might Also Like

No Comments

  Leave a Reply

  Sign up

  To the CWF list + receive € 50,- off