Stage lopen in het magische Marokko

reisgids marokko blog

Stage lopen, werken of een onvergetelijke tussenjaar in het magische Marokko is een geweldige ervaring om nooit te vergeten! Op slechts 4 uur vliegen van Amsterdam, land je in een kleur- en geurrijke land met een Arabische 1001 nacht sfeer! Met Marrakech als toeristische trekpleister en bekende badplaatsen als Agadir en Tanger, mogen de laid-back vissersdorpjes en surfspots Taghazout & Dakhla niet ontbreken aan deze lijst. Of je nou party-hardy gaat, wilt kamperen onder de sterrenhemel of wilt genieten van culturele hoogstandjes, in Marokko kan het allemaal!

Over Marokko

Marokko is een land gelegen in Noord-Afrika met 35 miljoen inwoners en grenst aan de Atlantische Oceaan, Middellandse Zee en de Straat van Gibraltar. Met een mediterraan klimaat is het er geregeld warm. Arabisch & Berbers zijn de officiële talen in Marokko, maar het lokale dialect Darija, dat afwijkt van het klassiek Arabisch, wordt door de bevolking het meest gebruikt in het dagelijkse leven. Niet iedereen in Marokko spreekt goed Engels. Toch kun je je met Engels prima redden. Frans is in Marokko de tweede taal. Zij het niet in het noorden. Daar spreken de mensen Spaans als tweede taal:).

Marokko is een land waar modern en traditioneel elkaar ontmoeten. De bekende sprookjesachtige koningssteden in Marokko zijn Marrakech, Fes, Meknes en Rabat. In deze levendige steden vindt je spectaculaire moskeeën, adembenemende paleizen, moderne winkelcentra en historische binnensteden. Met een doolhof van straatjes, smalle steegjes, sierlijke pleinen met daarin honderden minaretten, mozaïeken en klaterende fonteinen omringd door stadsmuren, waan je je in deze steden ook even terug in de Middeleeuwen.

Highlights of Morocco

Top 3 activiteiten

Wandeltocht door de historische binnenstad van Marrakech
djemaa lefna stage marokko

Geniet tijdens deze wandeling van de vele bezienswaardigheden zoals Koutoubia moskee, de Saadian Tombs, Bahia Palace en de welbekende Djemma el Fna. Djemaa el Fna is een grote bekende markt gelegen in Marrakech. Met specerijen, kleding en eetkraampjes kan je zo een hele middag rond lopen door de prachtige souk (markt). S’avonds komt er een 1001 nacht sfeer naar boven wanneer het plein gevuld is met een ontelbare mensenmassa. Klaar om vermaakt te worden door de straatartiesten en muzikanten.

Sahara Excursie
woestijn excursie stage marokko

Ben je een echte avonturier? Bezoek dan de magische woestijn ”Sahara” : De prachtige zandduinen en oases zijn een lust voor het oog. Ideaal voor een excursie vanaf Marrakech, maar het fascinerende woestijnlandschap ontleent zich ook prima voor meerdaagse woestijntrekkingen met activiteiten zoals quad rijden en kameel rijden. Tip: Overnacht in een tentenkamp, geniet van een adembenemende zonsopgang en lever jezelf over aan de mooiste zandduinen in Marokko!

Surfen
surfen in marokko stage marokko

Ben je een surf liefhebber? Dan is Marokko the place to be! Hier kun je ’s winters, maar ook zeker ’s zomers, heerlijk surfen. De hotspots om te surfen zijn: Taghazout, Essaouira en Dakhla.

Wat te doen in Marokko?

Hier vind je meer tips voor je reis naar Marokko

Praktische informatie: Lees snel onze tips!

Ons team heeft de afgelopen jaren veel ervaring opgebouwd op het gebied van internationale stages, taal & studiereizen en vrijwilligerswerk. Het zou egoïstisch zijn om dat allemaal voor onszelf te houden. Tijd om onze kennis te delen! In de download, tref je onze tips & tricks waarin belangrijke aspecten en adviezen op het gebied van jouw buitenlandavontuur in Suriname aan bod komen. We hopen je te kunnen inspireren met deze tips.

tips marokko

Lees & Download hier alle praktische informatie

Ontdek betoverend mooi en veelzijdig Marokko. In combinatie met onze tips & tricks voor je buitenlandavontuur, kan jouw reis naar Marokko niet meer stuk! Heb je vragen over onze dienstverlening of onze grenzeloze mogelijkheden? Neem dan gerust contact met ons op, wij zijn je graag van dienst.

Wist je dat?

 • Marokko heeft 9 UNESCO werelderfgoed locaties.
 • Marrakech uitgeroepen is tot culturele hoofdstad van Afrika 2020.
 • Er een stad in Marokko is die geheel blauw kleurt (Chefchaouen).
 • Arganolie alleen in Marokko wordt geproduceerd.
 • De oudste universiteit ter wereld in Marokko staat en door een vrouw werd gesticht (Universiteit Al Qarawiyin).
 • Marokko een van de grootste fosfaat reserves bezit naast Amerika en China.
 • De zee engte van de Straat van Gibraltar maar 14 kilometer is.

Op onze website staat een fractie van de landen waar wij internationale stages, taal & studiereizen, vrijwilligersprojecten en visumsupport aanbieden. Naast deze diensten bieden wij nog veel meer! Staat de dienst die jij zoekt er niet tussen? Aarzel dan niet om contact met ons op te nemen. De kans is namelijk groot dat wij het wel aanbieden!

You Might Also Like

No Comments

  Leave a Reply

  Sign up

  To the CWF list + receive € 50,- off