De 8 onmisbare apps die je moet hebben op je telefoon als je stage gaat lopen in het buitenland!

blog onmisbare apps

Wat zijn de onmisbare apps die je op je telefoon moet hebben als je stage gaat lopen in het buitenland? Wij hebben de 8 beste apps alvast voor je uitgezocht! Voor het moment dat je begint met het plannen van je geweldige avontuur tot het bewerken van je perfecte Instagram foto’s 🙂

1.Reisapp Buitenlandse Zaken (Rijksoverheid)

Een goede reisvoorbereiding is een belangrijk onderdeel van je buitenlandstage.
In de Reisapp vind je alle actuele reisadviezen, informatie over wat te doen bij noodgevallen (zoals ziekenhuisopname, overlijden, arrestatie, paspoort kwijt) en de contactgegevens van alle Nederlandse ambassades, consulaten en het ministerie van Buitenlandse Zaken in Den Haag. Als je een land favoriet maakt, ben je altijd op de hoogte van de actuele veiligheidssituatie in het buitenland. Hartstikke handig dus om te hebben! Met deze app kan je goed voorbereid en met een gerust hart Nederland verlaten.

Download de reisapp ( gratis) via de App Store of Google Play

2.Packr & Packpoint (Overzichtelijk inpakken)

Meestal staat de laatste avond voor vertrek in het teken van inpakken: je koffer of backpack checken, uitpakken en weer inpakken. En een herhaling van dit stressvolle ritueel. Packr (IOS) & Packpoint (Android) helpt je op een superhandige manier bij het maken van een checklist voor het inpakken van je koffer op basis van je verblijfsduur, het weer en je geplande activiteiten. Vervolgens kun je jouw lijstje met spullen een voor een inpakken en afvinken in je app! Superhandig en ideaal voor een vertrek zonder stress 😉

Download Packr (gratis) via de App store & Packpoint via Google Play

3.Google Maps ( Navigatie & OV)

Iedereen die wel eens in een onbekende stad in het buitenland is geweest heeft het wel eens meegemaakt: je bent flink de weg kwijt. Geen paniek, daar is nu een oplossing voor! Met Google Maps kun je sneller en makkelijker je weg vinden. Mis nooit meer je bus, trein of metro dankzij realtime reisinformatie. Vind de beste plaatsen voor een tussenstop langs je route, zoals tankstations, koffietentjes en restaurants en bereik je bestemming sneller met realtime updates . Een ander voordeel van Google Maps is dat je kaarten kunt downloaden voor offline gebruik. Hierdoor kun je de kaarten overal gebruiken, zonder dat dit ten koste van je databundel gaat. Ideaal toch ;)?

Download Google Maps (gratis) via App Store of Google Play

4.XE Currency (Wisselkoers app)

Alle valuta’s van de wereld binnen handbereik! Met deze praktische gratis app ben je altijd op de hoogte van de actuele wisselkoersen. Wanneer je bijvoorbeeld in Dubai bent en je een pizza van 40 Dirhams wilt bestellen, kun je met de app heel eenvoudig en snel omrekenen hoeveel euro dit kost. Zo voorkom je als student vervelende financiele verrassingen achteraf!
De app is ook zonder internet gebruiken. We raden je wel aan om de app te refreshen zodra je internet hebt zodat je de meest actuele wisselkoersen hebt.

Download XE Currency (gratis) via App Store of Google Play
 

5.Wifi Finder

Ideaal voor het besparen van je felbegeerde databundel die je in no-time er doorheen jaagt tijdens je stageperiode in het buitenland. Met deze app kun je ook zonder internetverbinding wifi hotspots te zoeken. Handig als je toch even snel je mail wilt checken of je perfecte instagram foto wilt posten!

Download Wifi Finder (gratis) via App Store of Google Play

6.Google Translate

Google Translate is enorm handig als je in het buitenland stage loopt waar je de taal niet spreekt. Met de gratis app, heb je altijd een vertaler bij de hand! Spreek, klik, schrijf of typ: De keuze is aan jou hoe jij je tekst wilt vertalen. Sterker nog, de app is ook offline te gebruiken 😉

Download Google Translate (gratis) via App Store of Google Play

7. Trail Wallet & Budget Tracker

Wanneer je op stage bent in het buitenland, moet je met van alles rekening houden en ben je gebonden aan een budget. Het is daarom verstandig om goed in de gaten te blijven houden hoeveel je uitgeeft. Met de app Trail Wallet kun je heel makkelijk je uitgaven bijhouden. Een soortgelijke app voor Android: Wallet – Budget Tracker.

Download Trail Wallet (gratis) via App Store of Budget Tracker via Google Play

8.Snapseed

Wil jij jouw reisfoto’s het wow-effect geven? Dan is de Snapseed app precies wat je zoekt! Binnen een paar minuten kun jij de perfecte jaloersmakende foto’s op je instagram tijdlijn laten schitteren! Snapseed werkt heel eenvoudig en is wat mij betreft de ultieme, meest veelzijdige en gebruiksvriendelijke fotobewerkings-app op de markt. You will love it :)!

Download Snapseed (gratis) via App Store of Google Play

Nu ben ik heel erg nieuwsgierig naar welke app jou voorkeur heeft :)? Laat het me weten in de comments!

You Might Also Like

No Comments

    Leave a Reply

    Sign up

    To the CWF list + receive € 50,- off